VDT geeft samen met mede-ondernemers vorm aan nieuwbouwpand in Vormenrijk

VDT Advocaten, Legent en Lavertuur Planontwikkeling gaan verhuizen. Het huidige pand aan de Tilburgse Kapitein Hatterasstraat is na 25 jaar te klein geworden voor VDT en Legent. En ook Lavertuur was op zoek naar een nieuw onderkomen. In juni 2020 verkast de meute dan ook naar de locatie van de oude Tilburgse Vormenfabriek, récht tegenover de ingang van het Spoorpark.

Leestijd blog2 minuten publicatiedatum artikel 02 april 2020

Al wordt het grootste deel van het nieuwe pand het domein van VDT en Legent, ook Lavertuur krijgt er lekker de ruimte. En laatstgenoemde neemt nog 5 andere ondernemingen mee. Naar die ‘samenwerking’ kijkt iedereen uit. De bedrijven die zich in Vormenrijk gaan huisvesten zijn VDT Advocaten, Lavertuur Planontwikkeling, OWN Projects, HalloLex, Legent, CTB Bouw, Alpin Rentals, Haans Lifestyle en Buro 013.

Nieuwe ontmoetingsplaats voor mens en bedrijf
VDT Advocaten is geen standaard advocatenkantoor. Waar veel advocaten pas in beeld komen als er al stront aan de spreekwoordelijke knikker is, helpt VDT ondernemers juist om juridisch gedoe vóór te blijven. Want wat niet fout gaat, hoef je ook niet op te lossen, is het credo. Het bedrijf is sinds jaar en dag in Tilburg gevestigd en gaat nu de allereerste verhuizing tegemoet. 

Op de plek van de oude Vormenfabriek wordt momenteel hard aan de oplevering van een nieuw, multifunctioneel bedrijfspand gewerkt. De ligging ervan – dicht bij de universiteit en hogescholen in Tilburg – vergemakkelijkt voor VDT de bestaande samenwerkingen met studenten voor innovatieve projecten. En de mede-ondernemingen in het pand houden óók van aanpakken. Dat is helemaal in lijn met het VDT-gedachtegoed. Het nieuwe kantoorpand moet immers een ontmoetingsplaats voor mensen en bedrijven worden.

Meer ruimte voor verdere groei en samenwerking
Eerlijkheid gebiedt te zeggen: er was flinke nood aan de man. Want met 35 personeelsleden barst het huidige kantoorpand haast uit z’n voegen. Door de verhuizing ontstaat er ruimte voor verdere ontwikkeling van de aanhoudende groei. Het ‘oude’ bedrijfspand past daarnaast niet meer bij de werkwijze. De vele verdiepingen en afzonderlijke ruimtes dragen immers niet bepaald bij aan de heersende samenwerkcultuur. Met een grote diversiteit aan werkplekken gericht op werken in teamverband, verschillende overlegruimtes en grote wanden voor dashboards en projectborden in het nieuwe pand, zal dat samenwerken binnenkort waarschijnlijk als vanzelf gaan. Zo niet, dan is er voor een laatste zetje altijd nog een grand café in huis. De VDT’ers trekken halverwege dit jaar de deur van nummer 23G dan ook voorgoed achter zich dicht. 

En als er dan tóch verhuisd moet worden, dan kun je dat maar beter goed doen, was de gedachte. Er werd voor een locatie met toekomst gekozen; een plek met de Spoorzone en haar ondernemende en innovatieve inslag om de hoek. Als één van de 4 grootste advocatenkantoren van Tilburg wordt het ook wel eens tijd om echt onderdeel van het stadsgezicht te worden. Het was al met al een vrij eenvoudige optelsom. Want een locatie dichtbij horecagelegenheden en een prachtig park leidt ongetwijfeld ook tot gezondere en gelukkigere advocaten. Én het nieuwe pand wordt als ruwbouw opgeleverd, waarmee VDT Advocaten de hele indeling en afwerking zelf in de hand houdt.

Partners VDT verhuizen ook mee
Een logistieke operatie kun je de voorgenomen verhuizing nauwelijks noemen. Enkel de VDT’ers en hun laptops gaan over naar het nieuwe pand. Maar het wil dus niet zeggen dat VDT ook haar partnerbedrijven achterlaat. Legent en HalloLex verhuizen gewoon mee. Op de nieuwe locatie – waar ooit de bouw van een medisch centrum gepland was – zal zo in zekere zin alsnóg een gezondheidscentrum verrijzen. Want de 3 bedrijven gaan zich ook vanaf hun nieuwe stek weer inzetten voor de juridische gezondheid van het mkb.

De eerste activiteit om het nieuwe kantoor in te wijden staat al op de planning; het 25-jarig jubileum van het advocatenkantoor. Al is een feestje niet bepaald nodig om de nieuwe stek te omarmen, zo is de inschatting nu. “Van een industrieterrein naar een plek in centraal Tilburg; er is weinig wat wij gaan missen. We hebben vooral veel moois om naar uit te kijken! Maar dat grand café zit er dan tóch…”