Socialmediacontent: van strategie tot uitrol

Socialmediacontent schrijven, visuals op maat maken, engagementstrategieën ontwikkelen en contentkalenders samenstellen. Het klinkt niet iedereen even spannend in de oren. Ontzettend belangrijk is het wel. Maar juist op die gebieden laten veel ondernemers kansen liggen. Pak jij jouw social media wel professioneel op, dan is dat voor je concurrentiepositie dus een gouden greep. Geen kaas gegeten van contentkalenders, contentplannen en socialmediastrategieën? Of zelf simpelweg geen zin of tijd? Wij hebben kennis van en lol in dit specifieke stukje van het communicatievak. Of je jouw socialmediabeheer aan ons kunt uitbesteden? Jazeker dus. Graag zelfs!

Jouw socialmediacontent uitbesteden?

Als ondernemer ontkom je er in de huidige maatschappij niet meer aan: de inzet van social media als onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Een prachtige manier om bekendheid te genereren en nieuwe klanten aan je te binden. Maar bij onvoldoende kennis op dat gebied is het mogelijk vooral een aardige tijdslurper en een oorzaak van frustratie en onbegrip. Jouw socialmediabeheer uitbesteden kan je dan ook een hoop opleveren.

Dat jij misschien wat hulp bij dit specifieke stukje ondernemerschap kunt gebruiken, is niet gek. Het succesvol inzetten van je socialkanalen vergt immers veel tijd en deskundigheid. Van contentstrategieën ontwikkelen tot aan contentkalenders samenstellen: wat voor jou een enorme opgave is, is voor ons dagelijkse routine. Iets waarin wij onze kennis en kunde kwijt kunnen. Adviseren, creëren, plaatsen, liken, delen, reageren of adverteren: wij doen wat nodig is om de resultaten te bereiken die jij voor ogen hebt.

Socialmediacontent

Samen bereiken we meer
met jouw socialmediacontent

Cora de Jonge
Manager Communicatie
& Events

Logo MindLabs klant Strooploos

“De dames van Strooploos ondersteunen ons bij al onze socialmedia-activiteiten. Ze denken creatief mee, houden ons bij de les en zorgen voor inzichtelijke resultaten met veel volgers. Heel blij mee.”

MindLabs is inmiddels ruim vier jaar klant van Strooploos. We ontwikkelen onder meer content voor op de MindLabs-socials en -website. Ook schrijven we de nieuwsbrieven en verzorgen we de communicatie rondom, en organisatie van, diverse events.

Van socialmediastrategie tot -content

Stel: je besluit je socialmediabeheer en het uitvoerende deel uit te besteden. Doe je dat via de professionals van Strooploos, dan zijn daar de nodige mogelijkheden toe. Een kleine greep uit de zaken die wij jou uit handen kunnen nemen: 

 • Ontwikkeling contentstrategie
  Met losse hagel schieten; in socialmedialand is het ongeveer het meest onhandige wat je maar kunt doen. Want je hebt met een hele rits aan specifieke succesfactoren van doen die bepalen hoe jouw verschillende soorten content online scoren. Doelgroepen, piekmomenten, leestijden, platformspecifieke algoritmes; wij weten er het fijne van. Schakel je ons in voor dit stukje socialmediabeheer, dan stellen we een heel concreet plan voor je op waarmee we jouw merk online tot een succes maken.
 • Creatie socialmediacontent
  Wij zijn niet alleen goed in het bedenken van interessante of aansprekende content. We hebben ook de juiste mensen in huis om tekstueel en visueel invulling aan de beoogde posts te geven. Maar indien gewenst ook de content die daarachter zit. Artikelen, blogs, projectomschrijvingen, landingspagina’s, webteksten, noem maar op. En ook het bijbehorende of op zichzelfstaande beeldmateriaal nemen wij voor onze rekening. Of het nu enkel om het op maat maken van het materiaal of het vormgeven van de visuals gaat. Zo zorgen we dat alles – voor het optimale resultaat – van voor tot achter met elkaar in lijn is. 
 • Doorvoering huisstijl
  Je socialmediacontent mag nog zo goed zijn, je contentkalender nog zo sterk, maar wanneer het op jouw platformen aan een duidelijke huisstijl ontbreekt, is dat een gemiste kans. Met een huisstijl zorg je immers voor eenheid en merkgevoel, creëer je herkenbaarheid én betrouwbaarheid. Wij kunnen je helpen om je huisstijl op al jouw socialmediaplatformen door te voeren. Voor ons dagelijkse kost en het scheelt jou een hoop gezoek en frustratie.
 • Hashtagonderzoek
  Het kan je socialmediacontent maken of breken: hashtags. Maar welke zorgen nou precies voor het grootste bereik? Bij hoeveel hashtags is het effect op een bepaald platform optimaal en wanneer is er sprake van overkill? En op welke socialmediakanalen gebruik je ze wel en op welke juist niet? Voor jou is het allemaal misschien abracadabra. Maar wij weten precies welke wegen te bewandelen om tot de ideale mix te komen. 
 • Contentplaatsing
  Of het nu om het handmatig posten of het inplannen van automatische plaatsingen gaat: wij regelen het voor je. Zo zorgen we dat onze zorgvuldig samengestelde content op het juiste moment het wereldwijde web op gaat. Voor ons een kleine moeite. Voor jou waarschijnlijk een welkome tijdswinst. 
 • Reactiebeheer
  Sommige ondernemers hebben er een dagtaak aan: reactiebeheer. Zeker wanneer jouw socialmediakanalen meer exposure krijgen, wordt het ook voor jou mogelijk een serieuze taak. Wij kunnen indien gewenst modereren en uit jouw naam reageren. Dat scheelt jou dagelijks een hoop onderbrekingen, en voor ons is het binnen een handomdraai gebeurd. 
 • Social ads
  Socialmedia-advertenties inregelen is een vak apart. Maar ook dit is iets waar wij ontzettend bedreven in zijn. Van advertentiebudgetten claimen tot het inhoudelijk vormgeven en opmaken van de daadwerkelijke advertenties: we doen het allemaal bij ons in huis. Dat houdt de lijntjes kort en de resultaten optimaal. En die resultaten, daarvan word jij uiteraard met regelmaat op de hoogte gebracht. Zo kunnen we onze gezamenlijke successen vieren, maar ook actief bijsturen waar nodig.
 • Data-analyses uitvoeren
  Het gezegde ‘meten is weten’ is er niet voor niets. Wil je er zeker van zijn dat jouw aanpak het beoogde effect heeft? Dan zul je er de nodige analyses op los moeten laten. Wij zijn ervaren in het uitvoeren van data-analyses rondom jouw socialmediacontent en social ads. Om welk kanaal het ook gaat. Wij voorzien je van uitgebreide informatie, altijd op een heldere, overzichtelijke manier. En we denken met je mee over manieren om steeds te blijven optimaliseren.

Samen bereiken we meer met jouw socialmediacontent

Of je nu enkel om een strak contentplan voor jouw sociale media verlegen zit of alles dat met socials te maken heeft uit handen wil geven: de experts van Strooploos helpen je met genoegen. Wij kunnen onder meer via de volgende kanalen iets voor je betekenen:

 • Facebook-bedrijfspagina
 • X
 • Instagram
 • LinkedIn-bedrijfspagina
 • YouTube
 • Google+
 • TikTok
 • Google-bedrijfsvermeldingen

Wil jij samen met ons jouw doelen op socialmediavlak bereiken? Meer exposure? Betere content? Kwalitatievere leads? Neem vandaag nog contact met ons op. Dan kijken we samen wat jouw onderneming precies nodig heeft. En wat de aanpak is die het beste bij jou en jouw doelstellingen past. 

Allesbehalve stroperige dienstverlening

Copy

Laat onze copywriters ijzersterke SEO-teksten schrijven die je doelgroep leest en die beklijven.

Meer lezen

Events

Eventmanagement uitbesteden? Jouw zakelijke evenement is in kundige handen bij ons.

Meer lezen

Beeld

Op zoek naar beelden die impact maken? Wij leggen jouw bedrijf of evenement scherp voor je vast.

Meer lezen

Grafisch

Een visuele identiteit waarbij jouw klant zich thuisvoelt? Strooploos laat je de mogelijkheden zien.

Meer lezen

Positionering

Een strategie voor dé plek die jouw merk inneemt bij de doelgroep. Wij regelen het!

Meer lezen

Website

Met aansprekende teksten, beelden en een passende look and feel wordt jouw website één geheel.

Meer lezen